Северна Корея твърди, че последните ракетни тестове са симулирали ядрени удари на „изгорена земя“ срещу Южна Корея

...
Сеул — Северна Корея заяви в четвъртък, че последните й изстрелвания
Коментари Харесай

Сеул — Северна Корея заяви в четвъртък, че последните й изстрелвания на ракети са симулирали ядрени удари на „изгорена земя“ срещу Южна Корея и че също така репетира окупация от територията на своя съперник в случай на конфликт.

Пхенян преди това е тествал ракети, способни да носят ядрено оръжие, и е описал как би ги използвал в потенциални войни с Южна Корея и САЩ, но разкриването на подробни планове за война от Севера потвърди неговата агресивна ядрена доктрина за сплашване на опонентите му, т.к. той ескалира протеста си срещу продължаващия конфликт между Южна Корея и САЩ. военни учения, които смята за сериозна заплаха за сигурността, казват наблюдатели.

Военните на Северна Корея казаха, че са изстреляли две тактически балистични ракети от столицата в сряда вечерта, за да тренират „удари по изгорена земя“ в главни командни центрове и оперативни летища в Южна Корея, според официалната Корейска централна новинарска агенция.

Военните на Севера казаха, че ракетите са извършили своите симулирани удари чрез въздушни изблици, което предполага, че потвърждава експлозиите на манекени бойни глави на зададена височина.< /p>Преговорите за оръжия между Русия и Северна Корея „активно напредват“, казва Белият дом

„[Въздушното учение] е сериозна заплаха за [Северна Корея], тъй като беше просто в съответствие със сценария за превантивен ядрен удар по“ Северна Корея, каза генералният щаб на Корейската народна армия.

„KPA никога няма да пренебрегне необмислените действия на силите на САЩ и [южнокорейските] военни гангстери.“

Ракетата изстрелванията в сряда бяха последните в серията оръжейни тестове на Севера от миналата година.

Според южнокорейски и японски оценки двете ракети с малък обсег са изминали разстояние от 225-250 мили на максимална надморска височина от 30 мили преди кацане във водите между Корейския полуостров и Япония.

Командният началник-щаб на Южна Корея нарече изстрелванията „сериозна провокация“, която застрашава международния мир и нарушава резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, които забраняват всякакви балистични изстрелвания от Северна Корея. Индо-тихоокеанското командване на САЩ заяви, че ангажиментът на САЩ за отбраната на Южна Корея и Япония остава „железен“.

Южнокорейските и японските власти заявиха, че техните бойни самолети са провели комбинирани въздушни учения съответно с американските бомбардировачи B-1B на сряда. Министерството на отбраната на Южна Корея заяви, че разполагането на B-1B в сряда е 10-ият прелет на американски бомбардировачи над Корейския полуостров тази година.

Северна Корея е изключително чувствителна към разполагането на американски бомбардировачи B-1B, които могат да носят огромен брой конвенционални оръжия. Северът описва бомбардировачите като „ядрени стратегически“, въпреки че самолетите бяха преминали към конвенционални оръжия през 90-те години.

На 21 август армията на САЩ и Южна Корея започна компютърно симулирана лятна Ulchi Freedom Shield командно-щабно учение. По време на тазгодишното обучение, планирано да приключи по-късно в четвъртък, съюзниците са включили повече от 30 вида полеви учения, като съвместното въздушно учение в сряда, включващо самолета B-1B.

Северна Корея призовава главните американски участници военни учения на и близо до Корейския полуостров подготовка за нахлуване. Представители на Вашингтон и Сеул твърдят, че техните учения са отбранителни.

В друго съвместно учение, което може да предизвика допълнителни оръжейни тестове от Северна Корея, южнокорейски изтребители и американски военни самолети проведоха бойни стрелби и бомбардировки край Корейския полуостров западното крайбрежие в четвъртък, според военновъздушните сили на Южна Корея.

KCNA каза, че Ким във вторник е посетил военен пост, където неговите военни са провеждали учения на командния пункт в отговор на южнокорейско-американските. военна подготовка. В него се казва, че ученията са насочени към отработване на процедури за „окупиране на цялата територия на южната половина“ на Корейския полуостров в случай на война.

Ким подчерта необходимостта да се „нанесе тежък удар на врага военен потенциал и военен команден център и ослепяване на техните средства за командна комуникация в началния етап на операцията." Ким също подробно описа задачите за придобиване на способност за нанасяне на „едновременни супер интензивни удари“ по ключови вражески военни цели и други обекти, чието унищожаване може да причини социален и икономически хаос, според KNCA.

Докладът на Севера го показа има оперативни планове за предприемане на пълномащабни атаки срещу Южна Корея в случай на военни сблъсъци между съперниците, за да постигне обединение на Корея със сила, каза анализаторът Cheong Seong-Chang от частния институт Sejong в Южна Корея. Той каза, че Северна Корея планира да проведе ядрени и EMP [електромагнитни импулси] атаки в ранния етап на войната.

Министерството на обединението на Южна Корея заяви по-късно в четвъртък, че остро осъжда Северна Корея за откритото разкриване на намерението си да атакува юг. Той предупреди, че Северна Корея ще се сблъска само с „огромен отговор“ от Южна Корея, САЩ и Япония, ако продължи провокацията и военните си заплахи.

Министерството каза, че това е първият доклад на севернокорейската държавна медия за команден пункт учения, включващи цялата армия, откакто Ким пое властта в края на 2011 г.

Северна Корея заплаши да използва ядрените си оръжия първа в потенциални конфликти с Южна Корея и САЩ, откакто миналата година прие нов закон, който разрешава превантивна употреба на ядрени оръжия в широк спектър от ситуации.

Ким настоява упорито за разширяване и модернизиране на своите оръжейни арсенали. Вторият й опит за изстрелване на шпионски сателит се провали миналата седмица, но планира трети опит през октомври.

Чуждестранни експерти казват, че Ким в крайна сметка иска да използва увеличените си оръжейни арсенали, за да принуди САЩ да направят отстъпки, когато дипломацията се поднови .

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР